Căsuță în stil canadian în Mărginimea Sibiului. Și da! Poate fi închiriată!

În urmă cu patru ani, Gabriel a hotărât să construiască o casă de vacanță în apropiere de Sibiu. Își dorea de mult un astfel de loc, în care să evadeze la sfârșit de săptămână, împreună cu familia și prietenii apropiați. Găsise terenul la poalele munţilor Cindrel, într-o zonă retrasă din Mărginimea Sibiului, aşa că următorul pas a fost să contacteze o echipă de specialişti care să se ocupe de construcţia casei. „Ştiam că vreau o cabană din lemn, care să se integreze în peisaj şi care să fie suficient de încăpătoare pentru întreaga familie”, povesteşte Gabriel. „Am început să fac cercetări, căutând firme care se ocupă de aşa ceva. Am găsit o echipă de constructori din Gheorgheni cu care am colaborat foarte bine. Au înţeles exact ce vreau, iar rezultatul mi-a întrecut aşteptările”.

Fabrika de Case - Cabana in Marginimea Sibiului

Fabrika de Case - Cabana in Marginimea SibiuluiCasa, construită în stil canadian, din buşteni rotunzi, este cochetă şi primitoare, cu încăperi aerisite şi bine proporţionate. La parter se regăseşte zona de living, bucătăria deschisă şi o baie cu cabină de duş. Cele trei dormitoare, toate cu pat matrimonial, se află la mansardă. Minunat arată terasa acoperită de 30 de mp, unde a fost amenajată o zonă de dining. Un loc nemaipomenit pentru a admira culmile împădurite ale munţilor, savurând o cană mare de cafea. „Buştenii au un farmec aparte, iar atmosfera dintr-o astfel de casă nu se compară cu nimic”, crede Gabriel. „Costurile sunt destul de ridicate, o astfel de construcţie fiind mai scumpă decât una din cărămidă arsă, de exemplu. Investiția a ajuns undeva la 100.000 de euro. Bineînțeles, prețul final poate varia în funcție de preferințele fiecăruia. De asemenea, trebuie menționat că și transportul presupune anumite cheltuieli. Am avut nevoie de două tiruri și o macara pentru a aduce casa în Mărginimea Sibiului”, povestește tânărul.

cabana sibiu

Cabana a fost construită din bușteni verzi, fiind gata în aproximativ un an. Câteva luni au fost necesare însă doar pentru zvântarea naturală a lemnului. Piesele casei sunt elemente unice, fiecare buștean rotund fiind potrivit cu grijă de mâinile îndemânatice ale meșterilor. ”Nici un lemn nu seamănă cu celălalt. Este motivul pentru aceste cabane sunt atât de speciale”, spune Gabriel.

20150228_155307

Marele avantaj al caselor din bușteni este imensa capacitate de a înmagazina căldura. Pe timp de vară interiorul este, dimpotrivă, extrem de răcoros. ”La parter, am optat pentru un sistem de încălzire prin pardoseală. Ne-am gândit în primul rând la copii în lunile de iarnă. Adoră să se joace pe podea sau să deseneze. În living, există un șemineu, iar căldura degajată ajunge în două camere, printr-un tub special. La mansardă, avem și panouri radiante pe tavan care contribuie la menținerea unei temperaturi confortabile în interior”, explică Gabriel. ”Avem și aer condiționat, dar nu l-am folosit niciodată. În nopțile de vară temperaturile coboară și până la 10 grade Celsius”.

Fabrika de Case - Cabana in Marginimea Sibiului

Fabrika de Case - Cabana in Marginimea SibiuluiÎncăperile au fost amenajate în stil vintage, multe dintre obiectele de decor fiind găsite în târguri de vechituri din Franța sau Germania.

Fabrika de Case - Cabana in Marginimea SibiuluiFabrika de Case - Cabana in Marginimea SibiuluiDSCN4363Bucătăria deschisă este complet utilată, existând chiar și o mașină de spălat vase.

Fabrika de Case - Cabana in Marginimea Sibiului

Cocheta cabană, care a fost botezată Wolf‘s House, poate fi închiriată integral începând din vara aceasta. Prețul este de 800 de lei pe zi. Tarifele sunt valabile pe tot parcursul anului, cu excepția sărbătorilor legale. ”Casa este făcută ca pentru noi, tocmai de aceea am investit mult pe partea de agrement. Amenajarea terenului de baschet a fost o mare dorință a mea, fiind un împătimit al acestui sport. Și sauna pe lemne este o zonă deosebită, mai ales că are acea ușă din sticlă prin care se poate admira peisajul. Iarna este fantastic să stai în saună în timp ce afară ninge”, spune Gabriel.

Fabrika de Case - Cabana in Marginimea Sibiului

20160117_123826

Peisaj de iarnă la Wolf’s House

Fabrika de Case - Cabana in Marginimea SibiuluiFabrika de Case - Cabana in Marginimea SibiuluiTot la capitolul agrement putem include grătarul de grădină, trambulina pentru copii, porțile de fotbal sau ciubărul cu apă caldă. În după-amiezile leneșe, turiștii se pot relaxa în hamac sau în balansoar, ascultând susurul pârâului ce trece agale prin spatele cabanei.

Fabrika de Case - Cabana in Marginimea Sibiului

Fabrika de Case - Cabana in Marginimea SibiuluiDSCN4329”Faptul că a fost gândită ca o casă de vacanță presupune avantaje și dezavantaje”, crede Gabriel. ”Nu există baie în fiecare cameră și nici nu putem asigura servicii de servire a mesei, dar spre surprinderea noastră acest lucru nu a fost un inconvenient. Dimpotrivă, am avut clienți care își puteau permite cazare la un hotel de cinci stele cu all inclusive, însă au preferat să vină aici tocmai pentru că simțeau nevoia de intimitate. Ne adresăm, în general, familiilor cu copii. Am avut, până acum,  turiști din Ungaria și Israel, dar și români care au optat pentru acest tip de cazare”.

Fabrika de Case - Cabana in Marginimea Sibiului

Între timp a apărut și a doua casă din bușteni rotunzi, cu ferestre mai mari și o abordare diferită în ceea ce privește finisajele, amenajarea sau compartimentarea spațiului. Gabriel s-a atașat mult de această cabană și încă nu știe dacă o va înscrie în circuitul turistic.

20160117_124201

Cea de-a doua casă din buşteni rotunzi

20160702_17015620160702_17013420160702_170223Deocamdată, rămâne valabilă varianta Wolf‘s House. Rezervările se pot face pe site-ul www.cabanasibiu.ro sau la numărul de telefon 0772 223 409. Găsești pe site informații detaliate despre cum poți ajunge la cabană, dar și ce obiective turistice merită bifate în zonă. Barajul de la Gura Râului, Mânăstirea de la Orlat, Cheile Cibinului sau Muzeul de icoane pe sticlă din Sibiel sunt doar câteva dintre atracțiile pe care le poți vizita în cazul în care te hotărăști să vii.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply