Grecia pentru familii. Cele mai frumoase vile de închiriat!

Insulele pitoreşti ale Greciei sunt ideale pentru vacanţele petrecute la soare, pe plajă, sau hoinărind printre vestigiile antice pe care le găseşti la tot pasul. Toate bune şi frumoase, însă ce se întâmplă în cazul celor care vor să meargă în sejur alături de copii? Nimic imposibil! Grecii s-au adaptat acestor cerinţe aşa, că iată câteva locuri unde să-ţi petreci zilele de vacanţă alături de cei mici. Cu siguranţă peisajele te vor lăsa fără cuvinte, iar plajele superbe şi apa de un albastru liniștitor îi vor încânta pe copii.

Kythira, bijuteria ascunsă a insulelor Ionice

Într-un decor de vis, ferit de tumultul aglomeraţiei din alte staţiuni, pe insula Kythira, se poate ajunge doar cu feribotul dinspre Atena. Cunoscută drept o bijuterie ascunsă a insulelor Ionice, Kythira poate fi locul perfect pentru o vacanţă liniştită petrecută alături de copii. În acest peisaj, Trifillianika, o casă vopsită în nuanțe tradiţionale pentru insulele elene îşi întâmpină oaspeţii cu încăperi spaţioase şi o vedere incredibilă spre mare.

Casa beneficiază de o bucătărie complet utilată și o zonă de luat masa în familie, de un dormitor matrimonial, dormitor separat pentru copii și băi proprii, plus o cameră de oaspeți suplimentară cu baie și acces propriu, ideală pentru bunici sau bonă.

Frumoasa proprietate, înconjurată cu spații de joacă, inclusiv o terasă mare şi umbroasă pentru zilele toride, se află la 15 minute de mers cu mașina de cele mai multe dintre plajele insulei.

Există o mulțime de spațiu în casă, iar zona din jur este sigură. În plus, mâncarea grecească este un adevărat deliciu şi pentru copii, iar în satele din apropiere există cafenele familiale.

Tarifele sunt disponibile pe site-ul www.kidandcoe.com/destinations/kythira/the-trifillianika-residence

Vacanță în Lefkada

O altă insulă care oferă oportunități pentru o vacanță petrecută în familie este Lefkada. Legată de continent printr-un lung dig rutier și un pod, perla grecească din Marea Ionică este un adevărat colț de rai, cu păduri de conifere, plaje cu nisip alb, foarte fin, și apa de culoarea smaraldului. Acest conac din piatră, vechi de peste 150 de ani, a fost recent decorat. Surprinzătoare prin faptul că beneficiază de toate facilitățile moderne, dar respectă și arhitectura locală, vila este spațioasă, luminoasă și elegant decorată. Cu siguranță te va impresiona combinația de pereți albi și grinzi din lemn. Și nu au cum să treacă neobservate grădina plină cu flori, dormitoarele spațioase și livingul în plan deschis de la parter.

Conacul se află într-un sat liniștit din Lefkada, în care mașinile sunt destul de rare, astfel încât copiii se pot juca pe străzi în siguranță sau pot face drumeții pe biciclete. Cei mici pot face cunoștință și cu câteva din animalele de la fermă, care sunt foarte prietenoase, sau pot cutreiera plantațiile cu măslini. Vila este aproape de unele dintre cele mai frumoase plaje din Grecia, dar și de golful Vasiliki, unde se pot practica sporturi nautice.

Poți verifica aici tarifele și datele disponibile.

Stil eclectic într-o vila din Creta

Creta este o altă insulă exotică de o frumusețe copleșitoare. Peisajele spectaculoase, vestigiile antice, dar și numeroasele plaje îndeamnă la relaxare și visare. Deși foarte vizitată de turiștii tineri și cupluri, Creta este și un loc perfect pentru familiile cu copii, existând pe insulă mai multe hoteluri dedicate special familiilor. Printre ele și vila Dimi.

Luminoasă, aerisită și sofisticată, aceasta este casa de vacanță proiectată de arhitecții George și Menis Varoudakis.

Vila se remarcă prin tavanele înalte, bucătăria modernă și complet utilată, piesele unice de artă modernă și vasele de ceramică realizate de artizanii locali. Acestea sunt folosite pe post de chiuvete în băi, dar și ca obiecte de decor.

Bucătăria și sufrageria în plan deschis sunt perfecte pentru o familie. Pe proprietate  se găsește și o piscină pentru copii, cu o adâncime de 50 cm, dar și un iaz cu pește.

Reședința se află în Kalathas Chania, în vestul Cretei, la mică distanță de plaja cu nisip, acolo unde există și facilități pentru practicarea sporturilor nautice.

O casă în Mykonos pe care copiii o vor adora

Această uimitoare reședință, cocoţată pe un deal, în Mykonos, aduce un echilibru perfect între stilul rustic Mykonian – cu ziduri de piatră expuse și terase acoperite cu flori – şi luxul contemporan. Peisajul este fabulos, iar casa are vedere spre Golful Lia şi către Marea Egee cu ale sale numeroase insule.

Piscina infinită este ideală pentru o familie numeroasă sau două familii care călătoresc împreună.

De altfel, proprietatea este destul de mare. Casa principală numără trei dormitoare duble, iar casa de oaspeți pune la dispoziţie un dormitor dublu și baie. Vila este departe de viața de noapte a insulei, într-un loc retras, la 5 minute de Anomera, o zonă  liniştită cu restaurante și taverne.

Grădina este amenajată în stil local cu ziduri, măslini, cactuși, roci, arbuști, plus pergole şi terase umbrite.

Kid and Coe

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Camelia Bologescu 20 January 2019 at 15:17

    Bună, am văzut informațiile dumneavoastră. Cum se numește sau unde se găsește casa prezentată?
    Vă mulțumesc frumos

    • Reply Fabrika de Case 20 January 2019 at 15:34

      Bună, Camelia.
      Sunt trei vile prezentate în articol. Nu știu exact la care din ele te referi, dar am introdus link-uri către fiecare. Găsești acolo toate informațiile: tarife, disponibilitate etc.

    Leave a Reply