Apartament elegant într-o clădire istorică din Spania

Când a început renovarea acestui apartament situat într-o clădire istorică, ce datează din jurul anilor 1900, designerul Isabel Arrieta a ştiut că se impun câteva schimbări radicale. În primul rând, camerele erau mici şi întunecoase, aşa că a fost nevoie de recompartimentarea întregului spaţiu. A reuşit să recupereze o mare parte din elementele originale ale apartamentului: vechile podele, tocăria din lemn, elegantele cornişe ce delimitează peretele de tavan. ”Potenţialul apartamentului nu putea fi contestat, dar am avut mult de lucru până să ajungem la rezultatul de astăzi”, explică Isabel. ”Am încercat să maximizăm spaţiul, astfel încât camerele să fie confortabile şi să aibă un aer modern, aşa cum şi-au dorit proprietarii”.

Fabrika de Case - Living aerisit, in culori neutre

Cea mai dificilă sarcină a fost recuperarea tocăriei din lemn, care se degradase destul de mult de-a lungul anilor. ”Am demontat toate ferestrele din casă, am luat legătura cu un tâmplar bun pentru a le repara, am înlocuit geamul cu unul mai gros, pentru o izolare optimă şi le-am pus la loc”, adaugă designerul. Pereţii au fost zugrăviţi în nuanţe deschise, pentru a aduce un aer de prospeţime interiorului, iar tavanul a fost vopsit în alb imaculat, accentuând impresia de înălţime.

Fabrika de Case - Pernutele de pe canapea, accentul de culoare din living

O poveste interesantă are şi podeaua din plăci decorative pe care o regăsim în zona de dining.

Fabrika de Case - Masa rotunda, din sticla, in zona de diningFabrika de Case - Colectie de veselaA fost mutată dintr-o altă încăpere, bucată cu bucată. O parte din ea a fost folosită în bucătarie, pentru placarea pereţilor, până la jumătate, în zona de lucru. „Am impermeabilizat plăcile, cu o soluţie specială, pentru a le proteja. De obicei, în dreptul chiuvetei sau plitei, peretele se murdăreşte, iar detergenţii şi soluţiile de curăţare le-ar fi putut deteriora”, explică Isabel.

Fabrika de Case - Pereti placati in zona de lucruFabrika de Case - Ierburi aromaticeDuşumeaua din lemn masiv a putut fi, la rândul ei, reablitată. În toată casa au fost alese covoare în nuanţe deshise, din fibre naturale. „Un parchet de bună calitate poate salva, de unul singur, întreaga amenajare. Am ales covoare care să se confunde cu lemnul şi nu care să îi ascundă frumuseţea”, spune designerul.

Fabrika de Case - Usi frantuzesti

Câteva obiecte vechi, colecţionate de proprietară de-a lungul anilor au reuşit să îşi găsească locul în apartamentul recent renovat. Multe piese de mobilier au fost realizate la comandă, după schiţele şi instrucţiunile Isabelei. Stilul este unul clasic, însă deosebit de cald şi degajat. În bucătărie, s-a mers pe linii minimaliste, punându-se mare accent pe funcţionalitate. Dormitorul matrimonial este spaţios şi aerisit, însă surprinde, mai ales, prin fineţea detaliilor arhitecturale.

Fabrika de Case - Dormitor matrimonialFerestrele înalte sunt puse în valoare excelent, designerul optând chiar să improvizeze, în dreptul lor, un cochet colţişor de relaxare.

Fabrika de Case - Ferestre uriase in dormitor

Cel de-al doilea domitor este mai micuţ, având şi două paturi, însă este foarte bine organizat.

Fabrika de Case - Dormitor cu paturi gemeneFabrika de Case - Birou

El Mueble

Articole asemănătoare

O casa care a apartinut lui Henry Ford, salvata di... O casuta de nici 80 de metri patrati, asezata pe malul raului Ogeechee, din Georgia, SUA, a fost salvata din ruine de un cuplu care a dorit sa pastrez...
Au renuntat la viata de la oras, pentru a face agr... “Imi amintesc perfect ziua in care am ajuns aici. Varfurile muntilor Tatra nu isi lepadasera inca straiele albe de zapada, iar cerul era de un albastr...
O cabana vanatoreasca, transformata intr-o senzati... Ojai, California este un orasel cu putin peste 7.000 de locuitori, situat în nord-vestul metropolei Los Angeles. Un loc boem, in care s-au stabilit nu...
Pentru acest cuplu de arhitecti renovarea locuinte... Pentru proprietari, acesta este al noualea apartament in care locuiesc si deja au pus ochii pe urmatorul! Marea lor pasiune este sa redea frumusetea l...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *