Fermecătoare pensiune agroturistică în nordul Poloniei

Cufundată în pădurile nesfârşite ale Poloniei, cabana Kolonia Mazurska Mierki este locul perfect pentru o evadare, departe de aglomeraţia urbană. Proprietarii şi-au dorit iniţial o casă doar pentru ei, într-un luminiş de pădure, unde să simtă bucuria traiului simplu de odinioară. Au amenajat şi o mică fermă din care nu lipsesc caii, pisicile şi chiar o vulpe domesticită. Iar pentru a da încă şi mai multă autenticitate au încropit şi o mică grădină de legume. De fiecare dată, recolta e motiv de mândrie, mai ales atunci când în farfuriile oaspeţilor se regăsesc roşii, castraveţi sau ardei proaspăt culeşi din faţa casei.

Nu a fost lucru uşor să ridice cabana din pădure, dar Danka a visat dintotdeauna la un loc special, în care să fie aproape de natură. Și în cele din urmă dorința i s-a împlinit. Au botezat cabana Kolonia Mazurska Mierki, inspirându-se dintr-o veche hartă a acestor meleaguri cunoscute pentru lacurile și pădurile umbroase. Bineînțeles, casa se află într-o zonă retrasă, iar accesul se face pe un drum forestier, deci fără asfalt. Și nu de puține ori proprietarii au avut surpriza să întâlnească foarte aproape de casă tot felul de animale sălbatice. La început au fost puțin speriați,  apoi s-au obișnuit, mai ales că o vulpe s-a aciuat pe lângă casa lor. Apoi, un bursuc și-a făcut culcuș în spatele șurii de paie, iar un cerb a ajuns chiar lângă gard.

Imediat după ce totul a fost gata, s-au gândit să împărtășească din bucuria traiului liniștit și cu prietenii lor care au primit o invitație în alb: au ușa deschisă ori de câte ori doresc să evadeze măcar pentru un weekend, departe de grijile cotidiene. Așa le-a venit ideea că ar putea transforma o parte din cabană în pensiune agroturistică. Nu au dus lipsă de oaspeți încă din primele zile, cu toții declarându-se încântați de casa din lemn inspirată parcă de arhitectura alsaciană. Primul lucru care iese în evidență sunt însă coloane sculptate ce dau o notă rustică întregii construcții. Obloanele și întreagă tocărie au fost vopsite în tonuri vesele de alb și verde. Iar pe verandă a fost amenajată o mică terasă unde distracţia se poate prelungi până târziu în noapte, la lumina felinarelor. Vara, cei care se încumetă pot dormi peste noapte în hamacul prins între două coloane de lemn cu vedere direct spre cerul înstelat.

Înainte de toate însă Kolonia Mazurska Mierki se doreşte a fi o casă primitoare, cu atmosferă caldă, dată tocmai de simplitatea felului în care au fost amenajate încăperile.

Ca orice casă din Polonia care se respectă, şi cabana din pădure are un şemineu pe cinste care, în lunile de iarnă, devine locul cel mai vânat de oaspeţi. Cine are noroc, se poate cufunda în fotoliul așezat chiar lângă foc. Datorită ferestrelor mari, livingul este foarte luminos.

Și la etaj dormitoarele sunt amenajate în stil rustic, cu preșuri din cârpe multicolore așezate pe parchet și tavane din lemn, cu grinzi solide. Cu toate acestea, toți cei care trec pragul cabanei beneficiază de tot confortul unor dotări moderne.

O atracție pentru cei care doresc să se relaxeze aici sunt cei doi cai ai proprietarilor, Arizona și Pompidou, care pot să transforme simpla plimbare prin pădure într-o adevărată experiență.

Weranda Country

Articole asemănătoare

O casa fermecatoare, cu obiecte culese de prin tar... Parintii Variei au cumparat casa in 2009 pentru ca visau sa aiba un loc in care sa isi petreaca vacantele, impreuna cu prietenii si familia. Pentru ca...
Craciun de poveste, intr-o casa de vacanta din Spa... Craciunul a fost întotdeauna o perioada deosebita pentru Marta si Jorge, dar de cand si-au cumparat casa de vacanta din Castilla, in urma cu trei ani,...
Au transformat total podul acestei case, iar rezul... Cum ar fi să transformi podul casei, în care acum păstrezi doar lucrurile nefolositoare şi mobilierul vechi, într-o perfectă cameră de zi sau într-un ...
O nouă casă, cel mai frumos cadou de Crăciun Tocmai ce s-au mutat în casa pe care o visau de ani de zile. Coincidenţă sau nu, acest lucru se întâmplă chiar acum, cu doar câteva zile înainte de să...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *