O anexă gospodărească transformată într-o căsuță de poveste

Când ușa căsuţei din grădină nu s-a mai putut închide, Dorota şi-a luat inima în dinţi şi a hotărât să facă o schimbare capitală. Patru luni mai târziu, totul arăta ca o galerie de artă de la Paris.

Designer de interior şi proprietară a unui magazin de profil, Dorota şi-a îndeplinit un vis mai vechi. Acela de a transforma o anexă gospodărească într-o căsuţă foarte elegantă. Împreună cu fiul ei a stabilit care sunt priorităţile proiectului, apoi au trecut la treabă. Toate lucrările s-au desfăşurat sub supravegherea lui Gordon, câinele familiei.

Marea provocare a fost aceea de a profita cât se poate de mult de cei doar 50 de metri pătraţi. Cu multă imaginaţie, Dorota a reuşit să ducă la bun sfârşit lucrările de refacere a căsuţei. Designerul a decis să-i mai acorde o şansă în momentul în care a constatat că micuţa construcţie începuse să se dărapene.

Proprietara, o pasionată a obiectelor încărcate de istorie, a avut grijă să refacă în totalitate podeaua, folosind cărămidă recuperată de la o casă veche de peste un secol, din sudul Poloniei. Efectul, un fel de perete de cărămidă în loc de podea, foarte asemănător cu ceea ce se întâmplă în castelele flamande de secol 17.

Un pat în stilul Ludovic al XVI-lea, achiziţionat în urmă cu câţiva ani de la un comerciant francez, dintr-o piaţă locală de antichităţi, completează ideea de casă cu istorie. Recondiţionat şi acoperit cu lenjerie din cea mai fină, chiar pare un pat regal. Un birou din lemn de cireș își așteaptă rândul. Jacek, prietena lui Dorota, l-a lustruit deja, şi urmează să-l picteze.

Şi bucătăria propune o călătorie în timp. Numeri pe degetele de la mână echipamentele noi, iar rabat de la stilul clasic s-a facut doar acolo unde nu exista o altă variantă. În rest, totul pare cuprins de parfumul sfârşitului de secol 19: masa, scaunele, lămpile, chiar şi brâul de faianţă.

Fiecare obiect are istoria sa. Grinzile au fost recuperate de la o veche școală veche. Dulapurile, pictate în gri, aşa cum şi-a dorit proprietara, au fost primite cadou, într-un an, de sărbători. Un burghiu vechi de mână și o tigaie de fontă decorează pereții. Şi, aşa cum odinioară se obişnuia, bucătăria are prevăzută în podea, o trapă de subsol.

Căsuţa în sine are o poveste interesantă. Imediat după război, foştii proprietari au construit o mică locuinţă în grădină. Temporară. Pentru că mai târziu s-au mutat într-o vilă mare – prima casă de cărămidă, de pe stradă. Dorota a cumpărat această propietate în urmă cu mai bine de 20 de ani. Trei copii au fost crescuți aici, însă odată cu trecerea timpului au apărut şi nepoţii, şase la număr, aşa că lipsa de spațiu a început să-şi spună cuvântul. Apoi, o casă în grădină este utilă. Dacă nu pentru oaspeți, este pentru Dorota, atunci când are nevoie de linişte.

Între timp, ceea ce era în urmă cu câţiva ani doar o anexă a gospodăriei, a devenit cartea de vizită a întregii proprietăţi, pentru că aici designerul de interior a reuşit să-şi impună stilul, transformând micuţele încăperi în adevărate galerii de artă.

Weranda Country

Articole asemănătoare

Au renuntat la viata de la oras, pentru a face agr... “Imi amintesc perfect ziua in care am ajuns aici. Varfurile muntilor Tatra nu isi lepadasera inca straiele albe de zapada, iar cerul era de un albastr...
Au transformat un vechi complex turistic intr-o su... Thom Filicia mai decorase case pe marginea lacului, dar niciodata in zona Parcului Adirondack. I-au placut intotdeauna locuintele rustice, din lemn si...
Un apartament modern de doar 45 de metri pătraţi Cu imaginaţie şi viziune, orice apartament, chiar şi unul de dimensiuni reduse, de doar 45 de metri pătraţi, poate fi transformat într-o casă modernă ...
„The Cottage Garden”, o cabanuta inval... Patricia si Alex si-au dorit de cand se stiu o casa la tara, undeva in satucele medievale din sud-estul Angliei. Au cautat un loc retras, linistit, cu...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *