O casă din anii 60 adaptată la zilele noastre

Aflaţi în căutarea unei noi locuinţe, Carol Pitcher-Towner şi soţul ei, Cris Towner, au fost încântaţi atunci când în cale le-a ieşit această casă din anii 60. Au găsit tot ce îşi doreau: ceva nici foarte clasic, nici prea modern, multă lumină şi spaţii bine gândite. În plus, le-au făcut cu ochiul şi cele două hectare de teren pe care le aveau la dispoziţie. Singurul neajuns e că o parte din piesele originale s-au pierdut în toţi aceşti ani. Carol și Cris sperau să-i redea casei din farmecul de altădată, dar și să adauge puţin din personalitatea lor. Îşi doreau să aibă o casă în concordanţă cu designul original, dar, în acelaşi timp, să fie relaxantă și practică.

Deoarece casa lor face parte din patrimoniul local şi este tipică anilor 60, cuplul a dorit ca renovarea să evoce cât mai fidel acea epocă. În egală măsură, voiau însă şi o locuință practică, contemporană. Astfel, au pus în balanță cele două aspecte atunci când au demarat renovările. În principiu, nu au existat restricţii în privinţa lucrărilor. Din acest motiv s-au făcut câteva modificări şi la structura locuinţei. Pentru un aspect mai modern, s-a renunţat la arcade, iar unii dintre pereţii cu înălţime maximă au fost reduşi la jumătate, în ideea de a crea o deschidere mai mare. Sufrageria luminoasă și aerisită redă fidel designul modern al anilor 60, cu mobilier clasic și tonuri retro. La fel şi accentele de culoare: olive, roşu sau portocaliu.

Casa avea foarte puţin spaţiu de depozitare, aşa că acest lucru a devenit o prioritate. În sufragerie, cei doi au creat un corp de mobilier din placaj, care s-a încadrat perfect în peisaj. Cu un cadru solid din lemn de mesteacăn, piesa de mobilier personalizată are suporturi ascunse pentru rafturi și iluminare încorporată. Ușile laminate completează atmosfera specifică anilor 1960.

Zona elegantă din camera de zi se continuă şi în dining, cu aceeaşi schemă de design, cu tapițerie de sisal și mobilier clasic scandinav. Paleta de culori, materialele naturale și texturile ajută la conectarea fiecărui spațiu.

Mobilierul din bucătărie  a fost realizat manual din lemn de mesteacăn. Cris a dorit ca aragazul să fie roşu, aşa că, din punct de vedere cromatic, întreg designul a fost gândit în funcţie de această alegere.

Raftul de deasupra peninsulei a apărut după ce peretele a fost tăiat la jumătatea celui iniţial. Astfel, proprietarii nu doar că au mai mult spaţiu de depozitare, ci şi o încăpere mai aerisită. Uşile de la dulapuri, cu mânere integrate, sunt laminate, la fel ca în sufragerie, tot în ideea de continuitate.

Vechiul birou de la etaj, foarte aglomerat, a devenit acum un spaţiu  de lucru elegant şi bine organizat. „Am proiectat biroul încorporat din placaj și l-am pictat în alb. Uşile sunt laminate, iar scaunul are culoarea muşchiului vegetal”, spune Deborah Moor, designerul de interior care a ajutat la renovarea acestei case.

La celălalt capăt al biroului este un pat de zi personalizat. Acesta face ca încăperea să fie un spațiu multifuncțional. „Renovarea casei a fost făcută şi gândind la viitor. Atunci când cele două fete vor creşte, vor putea avea dormitoare separate”, spune Moor. Pernele în dungi colorate şi cele două tablouri cu flori transformă camera într-un loc perfect pentru studiu, dar şi pentru relaxare.

Baia se remarcă prin plăcile de faianţă care întregesc ideea de natural, fiind la nivel vizual comparabil cu o ţesătură. Chiuveta suspendată şi vasul de toaletă menţin linia simplă şi ordonată a întregii case.

Dormitorul copiilor a fost complet transformat, fiind gândit cu un mezanin, chiar deasupra celor două paturi şi cu multe spaţii de depozitare ce sunt bine mascate.

 

Articole asemănătoare

Îți vine să crezi că această casă a fost construit... Cum să readuci la viață o cabană veche şi dărăpânată? Simplu. Proprietarii acestei case au plantat atât de multe flori în curtea din jur încât totul p...
Craciun de poveste, intr-o casa de vacanta din Spa... Craciunul a fost întotdeauna o perioada deosebita pentru Marta si Jorge, dar de cand si-au cumparat casa de vacanta din Castilla, in urma cu trei ani,...
Au renuntat la viata de la oras, pentru a face agr... “Imi amintesc perfect ziua in care am ajuns aici. Varfurile muntilor Tatra nu isi lepadasera inca straiele albe de zapada, iar cerul era de un albastr...
Un apartament modern de doar 45 de metri pătraţi Cu imaginaţie şi viziune, orice apartament, chiar şi unul de dimensiuni reduse, de doar 45 de metri pătraţi, poate fi transformat într-o casă modernă ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *