Visezi la o baie feminina, cu aer usor retro? Iata cateva sfaturi ce te vor ajuta!

Baia a depasit de mult functia sa practica, adica locul destinat exclusiv igienei personale, asa ca daca iei in calcul o reamenajare, defineste-ti foarte bine stilul. Inainte oricarei decizii, analizeaza obiectiv ce vrei de la acest spatiu si ce se potriveste casei tale. Astazi ti-am ales ca sursa de inspiratie baia cu accente vintage, feminine. Iata cateva sfaturi pentru a obtine acest look!

Arhitectura casei, un factor esential

E lesne de inteles de ce aceste bai se potrivesc de minune in casele vechi. Ferestrele mari, camerele inalte, podelele din lemn, detaliile rafinate ale tavanului, toate aceste elemente reprezinta o intoarcere in timp. O baie retro poate fi amenajata si intr-un apartament de bloc, insa rezultatul, cu siguranta, nu va fi acelasi. Trebuie sa tii cont si de restul camerelor. De exemplu, intr-o locuinta amenajata in stil minimalist, baia cu accente vintage nu este o varianta recomandata.

stil arhitectural casastil arhitectural 2Da o raita prin targurile de vechituri

Pentru a obtine acel aer retro, ai nevoie de piese vechi de mobilier sau de accesorii care sa dea personalitate spatiului. Opteaza pentru magazinele de profil, chiar si cele on line sau da o fuga la targurile de vechituri. Sigur vei gasi ceva care sa ti se potriveasca! Orienteaza-te catre oglinzile cu rame din lemn, lucrate manual sau catre mobilierul cu linii rotunjite. In loc de clasica chiuveta cu piedestal, poti alege un lavoar din piatra naturala, pe care sa il pozitionezi deasupra unei comode vintage. Decupeaza mobilierul pentru a ascunde instalatiile. Sfatul meu este sa apelezi la un specialist. Improvizatiile, de obicei, nu dau rezultate si ar fi pacat sa strici o piesa la care tii. Mobilierul patinat va accentua ideea de vechi.

targ de vechituritarg de vechituri 2Toate privirile catre cada!

Pentru a completa imaginea de ansamblu, ai nevoie de cada potrivita. Ideal ar fi sa optezi pentru un model retro, cu picioare. Aceste cazi, specifice sfarsitului de secol XIX, erau confectionate din fonta si acoperite cu portelan. De obicei, erau asezate in mijlocul camerei si nu langa perete, cum se intampla astazi. In prezent, exista pe piata o multime de replici, cu preturi adaptate fiecarui buget. Atentie la detalii! Robinetii si capul de dus trebuie sa pastreze aceeasi linie clasica!

1cadacada 2Tapet, pentru o nota feminina

Ideea de tapet in baie nu este foarte prezenta la noi, insa eu zic ca arata foarte bine. Multi se tem de aceasta varianta din cauza aburului, dar exista modele speciale, foarte rezistente. Daca esti o fire romantica, poti opta pentru un tapet cu imprimeu floral. Imbraca peretele in lambriuri, in partea inferioara si delimiteaza cele doua zone printr-un brau! Tot la capitolul detalii intra si cornisele decorative care ascund elegant imbinarea dintre perete si tavan.

tapetEi, si iata o amenajare de senzatie pentru iubitorii stilului englezesc: culori puternice, tapet, chiar si pe tavan si, bineinteles, mobilier vintage. Britanicii au un talent extraordinar de a combina imprimeurile. Nu e o baie pe gustul oricui, dar este, cu siguranta, una cu personalitate.

tapet 2

pinterest

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Ionut 22 September 2015 at 0:05

    E usor de spus “da o raita pe la targurile de vechituri” si o sa presupun ca articolul se adreseasa cititorilor din Romania, dar absolut nici un exemplu din pozele de mai sus nu este din Ro! Nu exista mobila ca asta in Ro, tot ce este relativ vechi/vintage este stilul taranesc, populatia tarii acum 100 de ani era una saraca care nu avea acele mobiliere din lemn masiv pe care le tot admiram prin blogurile din strainatate, apoi in anii comunismului si dupa mobier oribil si pal, pal, pal! Cutii oribile din pal, nimic din vreun stil decorativ, nimic frumos.
    Daca vrei o casa cu adevarat inspirata din pozele de mai sus nu trebuie sa locuiesti in Ro, sau trebuie sa dai bani grei sa ti le importi (sau sa le cumperi de la magazine care le importa) din USA sau vecini (Spania, Italia, UK, etc)… Ma aflu in situatia de a vrea sa-mi decorez apartamentul si nici un asa zis “online second hand”, targ de vechituri”, garage sales nu o sa imi dea vreo sansa sa gasesc cu adevarat ceva frumos si vechi. Articole mai realiste cu ce avem in piata?!

  • Reply Fabrika de Case 22 September 2015 at 21:40

    Recunosc ca baile de mai sus sunt variantele ideale si majoritatea nu se preteaza apartamentelor de bloc. Gasim foarte rar la noi acele incaperi spatioase, inundate de lumina naturala, iar asta se intampla si in cazul constructiilor noi, din pacate. Totusi, cu putina imaginatie, cred se pot gasi soultii pentru o amenajare cocheta, chiar si la bloc.

    • Reply Ionut 25 September 2015 at 1:37

      Mda… eu ma refeream la piesele de mobilier nicidecum la spatii.

  • Reply Mihaela 20 October 2015 at 11:22

    Exista depozite in care exista mobilier vechi adus din tarile europene,Ionut!

  • Leave a Reply