Emma Sims Hilditch, designerul de interior care si-a inceput cariera in cinematografie

EmmaSims_9917In familia Emmei Sims Hilditch, arta a fost intotdeauna un mod de viata. Strabunica sa a fost membra a prestigioasei Royal Academy din Marea Britanie, iar mama ei a facut cariera in domeniul designului de interior. „Ma numar printre oamenii norocosi care au fost invatati, chiar din primii ani de viata, sa aprecieze frumosul”, recunoaste Emma. „Inca din copilarie, am stiut sa apreciez operele de arta, arhitectura si traditia, lucruri foarte importante in familia din care provin. Initial, am vrut sa urmez un traseu profesional diferit si sa incerc sa explorez domenii pe care le stiam doar superficial. Dupa ce am obtinut licenta in afaceri, m-am concentrat pe cinematografie, o lume aparte care m-a fascinat dintotdeauna. Am lucrat ca producator, alaturi de Ridley Scott, insa acesta a fost doar un pas catre adevarat mea vocatie: designul interior”.

Pasiunea pentru design a inceput pe platourile de filmare

Totul a inceput cu amenajarea platourilor de filmare. Aici Emma a invatat sa foloseasca lumina, sa imbine texturile, sa adauge detalii ca un adevarat profesionist. In 1995, a lansat propria firma de design interior si, incet-incet, a reusit sa se impuna in breasla prin simplitate si eleganta. ”Intotdeauna incerc sa pun accent pe finisaje, accesorii, si mai ales, pe calitatea materialelor”, explica Emma. ”Merg pe acel principiu «mai putin inseamna mai mult». Mi s-a spus ca interioarele noastre sunt atemporale si este, probabil, cel mai frumos compliment. Cred ca eleganta nu tine cont de tendinte, ci reprezinta un mod de viata”. Daca o intrebi ce anume o inspira raspunde, cu seninatate, ca parfumul si culorile naturii sau o camera luxoasa de hotel pot, in egala masura, sa ii stimuleze creativitatea. De asemenea, este un fan declarat al epocii georgiene, cand camerele erau mari si luminoase, dar exista, totodata, o grija deosebita pentru detaliu.

Sediul firmei se afla intr-o cladire ce dateaza din secolul al XVI-lea

Proiectul de suflet al Emmei este, fara indoiala, sediul firmei sale, o bijuterie arhitecturala ce dateaza din secolul al XVI-lea. Cladirea, cunoscuta in registrele locale sub numele de White Hart, se afla pe dealurile din Cotswolds si a fost cumparata in 2013.

16

A fost nevoie de multe reparatii, insa rezultatul este incantator. Nici nu ai zice ca este un sediu de firma, ci o casa cocheta ce imbina tehnologia moderna cu elemente specifice arhitecturii rurale englezesti.

64

”Acesta este locul in care discutam cu clientii nostri, facem documentare pentru diverse lucrari sau, lucram, pur si simplu, ca o echipa. Am incercat sa cream confortul unui camin si sa pastram acea atmosfera intima si relaxanta care sa te indemne sa fii optimist si creativ”, explica Emma.

23

Din exterior, sediul White Hart pare o casa traditionala din piatra, inconjurata de o minunata gradina, cu mobilier impletit si gazon tuns perfect.

1415

In interior, angajatii au parte de tot confortul existand, pe langa zona de birouri, o bucatarie de ultima generatie si chiar o zona pentru luat masa.

7

12descărcare

Conacul din Dorest

Un alt proiect la care Emma tine, in mod deosebit, este restaurarea unui conac din Dorset. Si in acest caz vorbim despre o cladire cu valoare istorica, ce dateaza din secolul al XIII-lea.

15

”Legenda spune ca aceasta casa ar fi fost daruita de William Cuceritorul unui nobil cu care era bun prieten”, povesteste designerul. ”Cladirea a suferit multe transformari de-a lungul timpului, insa actualii proprietari si-au dorit sa pastram cat mai mult arhitectura originala, asa ca am inceput sa dam jos tencuiala peretilor, sa inlocuim grinzile vechi din lemn, cele care erau deteriorate sau sa indepartam podelele distruse de trecerea anilor. Ni s-a cerut o casa cu aer nostalgic, adusa in zilele noastre, adaptata vietii de familie si cred ca am reusit”.

329413

Foste grajduri, transformate in case individuale

Colaborarea cu clientul este, dupa parerea Emmei, cheia catre succesul fiecarui proiect. In urma cu ceva timp, de exemplu, a fost rugata sa transforme o ferma de animale in spatiu de locuit. Recunoaste ca nu a fost deloc o sarcina usoara, dar a reusit sa obtina, in cele din urma, nu una, ci trei casute de vis.

1 c

„Cele trei cladiri sunt asezate in aceeasi curte. Fiecare corp este dotat cu bucatarie si baie proprie. Familia a optat pentru aceasta varianta pentru a oferi intimitate copiilor”, explica designerul.

kitchenbedroomlivingdescărcare (1)

Spatioasa resedinta de weekend, in Cotswolds

Proprietarii conacului din Cotswolds si-au dorit sa transforme incaperile intunecoase in spatii aerisite, amenajate intr-un stil contemporan.

129

„Casa este un refugiu de weekend pentru o familie cu opt copii. Sotii lucreaza in Londra, insa ori de cate ori au ocazia vin aici. Au vrut o casa confortabila, insa in acelasi timp eleganta si sofisticata”, spune Emma.

3descărcarebedroomSimshilditch.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply