Amenajarea holului în câțiva pași simpli

Holul apartamentului… Da, îl știi, acel spațiu îngust și întunecos în care pare să nu intre mai nimic. Este acea zonă a casei folosită, de obicei, pentru depozitarea pantofilor, hainelor de iarnă, umbrelelor ș.a.m.d. Îmi aduc aminte că atunci când ne-am cumpărat apartamentul, aveam impresia că holul e uriaș și că pot face acolo cel mai mare dressing din lume. Eh, naivitatea tinereții. 🙂 Când am trecut la partea de mobilare, mi-am dat seama că o lungime de 5 m nu înseamnă așa de mult cum îmi închipuisem și că oricum spațiul ar fi fost prea îngust pentru dulapul meu ca în Sex and the city. Deci, cum dăm personalitate acestei zone făcând-o, cât de cât, funcțională? Iată, mai jos, câteva  sugestii!

Alege-ți stilul!

Știu că mulți nu sunt de acord cu amenajarea casei într-un stil anume, ci preferă un mix de elemente care să îi reprezinte pe proprietari, dar un pic de coerență nu strică, zic eu. Holul este primul loc pe care îl vezi când intri în casă, așa că merită să investești un pic în prima impresie. Dacă spațiul nu beneficiază de suficientă lumină naturală, cum se întâmplă cel mai adesea, alege o cromatică liniștitoare, adică nuanțe deschise: alb, bej, gri. Și, știi vorba aia ”detaliile fac diferența”? Chiar așa e. Un felinar pe podea, o coroniță pe ușă sau un mesaj haios, imprimat pe perete sunt idei ușor de pus în aplicare, dar de mare efect. Folosește-ți imaginația pentru a personaliza zona.

amenajarea holului

Ochii pe finisaje!

Într-un spațiu mic, finisajele pot schimba total aspectul, iar variantele cu care te poți juca sunt infinite: de la tapeturi cu diverse imprimeuri, până la cărămidă aparentă sau lambriuri. Orice îți trece prin minte. Bineînțeles, stilul de amenajare e important. De exemplu, cărămida merge foarte bine într-un decor ușor industrial sau farmhouse, în timp ce tapetul poate completa, fără probleme, un look clasic.

amenajare hol

Un pic de culoare n-a omorât pe nimeni

Da, am zis mai devreme că nuanțele deschise sunt ideale pentru hol, DAR dacă spațiul beneficiază de suficientă lumină naturală, regula poate fi încălcată, fără regrete. Poți merge pe varianta peretelui accent, într-o culoare puternică sau poți însufleți tavanul într-o nuanță statement. De ce nu?

Let there be light! Unde se poate!

Decuparea unui perete și inserarea unei suprafețe vitrate este o soluție care poate adăuga lumină naturală în zona holului. În apartamentul nostru, de exemplu, peretele care ar putea fi ”sacrificat” ar fi cel dinspre bucătărie. Dacă, totuși, vrei să te bucuri de intimitate atunci când gătești sau ești la masă cu familia, optează pentru un geam satinat.

Holul, ca o expoziție de artă

Pereții goi ai holului pot fi transformați într-o mini galerie de artă cu ajutorul fotografiilor sau tablourilor preferate. Și aici poți improviza în funcție de ce-ți place: fotografii de familie, colorate sau alb negru, rame simetrice sau dimpotrivă, cu forme și dimensiuni diferite, plante presate pe post de obiect de artă sau ilustrații haioase. Personal, aș merge pe ultima variantă pentru că am o listă lungă de ilustratori pe care îi urmăresc cu drag în online, așa că rămâne ca idee de pus în practică, la un moment dat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply